Първа жертва на студа в община Балчик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:09 / 11.01.2017
2878
Първата жертва на студа вече е факт в община Балчик. 67-годишен мъж от село Одърци - Иван Николов Стоянов, вчера е намерен измръзнал в района на вилна зона Златна рибка между Балчик и Албена. Самотникът е починал в добричката болница, след като е транспортиран с линейка на спешния център в Балчик. Издирват се близките му. 

Съседи на човека, който е обитавал дървена барака, не го виждат през последните дни и подават сигнал на тел. 112. Полицаи от РУ на МВР - Албена го намират посинял и го изнасят на ръце, все още жив, но неконтактен.

Що се отнася до зимната обстановка - снегът отново затвори пътищата в община Балчик, само ден след като ги отвориха от тридневната блокада. От Общинския съвет за сигурност съобщиха, че пътищата от републиканската и общинска мрежа са затворени.

Цялата техника на районна пътна служба и общинско предприятие "Благоустрояване и комунално стопанство" е в действие. Работи се усилено за отваряне на пътя Добрич-Балчик и по участък от І-9 Дуранкулак-Балчик-Добрич. 

В момента пътното е концентрирало усилията за почистване на пътя за Варна през Оброчище, след което машините ще се насочат към областния град Добрич.

Работниците на БКС усилено разчистват тротоарите и улиците в града, които са проходими. Направлението Балчик - Албена е отворено, проходим е пътят за морската столица през Кранево.

Към момента обстановката е спокойна, вятърът и снеговалежът утихнаха. Своевременно е разчистен затрупан от преспите участък на спешния център в Балчик. Оказано е съдействие снощи на закъсала кола с бременна жена между селата Ляхово и Бобовец. До екологията в администрацията е постъпил сигнал за лебед със счупено крило.

Градският транспорт се движи по разписание от 6,00 часа сутринта. Междуградският от и до Автогара Балчик няма да се изпълнява до обяд, съобщиха оттам. Все още се решава дали да бъдат неучебни следващите два дни.



Източник: БНР

Виж коментарите (0)

Още по темата (474):
20.04.2017 И утре студ, дъжд и сняг
20.04.2017 Циклонът "Петер" удари България! Шофьори с летни гуми закъсаха в снега!
20.04.2017 Сняг на парцали вали на хижа "Здравец" и "Копривките"
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
18.04.2017 Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво се случва на 20 минути от
Пловдив!
12.04.2017 EVN: Зимата свърши, започваме да ви спираме парното!
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).