Проверяват с тест тригодишните деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
08:49 / 11.10.2017
6190
Тест за тригодишните деца, които посещават детска градина, и известяване по електронната поща за родителите на наказаните ученици са заложени в новата наредба за приобщаващо образование, която ще бъде гласувана на днешното правителствено заседание. Променят се и правилата за извиняване на отсъствия в училище, съобщава "Дарик".

Тригодишните деца, записани в детска градина, ще минават през задължителна оценка на това какво могат и с какво се затрудняват. Това ще става чрез тест, разработен от БАН, който ще се прилага от учителите. Изпитът за тригодишните ще започне да се прилага най-рано от следващата учебна година.

Наредбата разширява възможностите на училищните екипи в комуникацията им с родителите - при проблем с даден ученик, учителят ще може да изпраща задължителното уведомление и по имейл, вместо да изчаква свързване по телефона. Има и крайна мярка - ако родителят не може да бъде открит дълго време, директорът на училището ще се обръща към отделите за Закрила на детето.

Нови са и правилата за извиняване на отсъствия - до 3 дни по семейни причини ще се разрешават само с уведомление до класния ръководител, а до 7 дни - с уведомление до директора.


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).