Протестиращи ще "посрещат" депутатите пред парламента днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:57 / 16.08.2013
3159
Протестиращи срещу кабинета "Орешарски" организират днес "голямо посрещане" за депутатите, които ще обсъждат наново актуализацията на бюджета на извънредно пленарно заседание след ветото, наложено от президента Росен Плевнелиев преди седмица.

Събитието първоначално беше предвидено за 4 септември - първото редовно заседание след края на депутатската ваканция, но след като стана ясно, че Народното събрание се свиква извънредно заради президентското вето, в социалната мрежа "Фейсбук" няколко хиляди се уговориха да посрещнат депутатите "пред и зад парламента" днес. Участие в интернет са потвърдили над 4 700 души, а официалният час на събирането е 8.00. Администраторите на групата във "Фейсбук" уточняват, че посрещането днес не отменя събитието на 4 септември.

В групата "Протестна мрежа" потребители предупреждават за готвени контрапротести днес. Очаквало се автобуси, организирани от управляващите, да докарат привърженици на кабинета от провинцията. В социалните мрежи се обсъждат идеи за контрапротест срещу частичното вето на президента Плевнелиев в 9.30 пред сградата на президентството.

Вчера Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) предупреди родителите внимателно да преценяват дали е подходящо децата им да ги придружават по протестите, защото има риск от ескалиране на напрежението по време на масови прояви. От агенцията призоваха всеки, който забележи на протестите дете, оставено без надзор, или стане свидетел на непристойното поведение от страна на участници, които грубо нарушават обществения ред и създават опасност за малолетните и непълнолетните, веднага да сигнализира органите на реда.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (1)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Работници: Протестираме - към заплатите ни от 3000 лв. трябва да ...
Директор на училище: Необходима е кардинална промяна за един от н...
Николай Марков: Левски е произведен национален герой, възрожденци...
Колите под наем в чужбина: Ще ce опитат да ви цакат с много такси...
Европа е готова да спре забраната за колите с бензинови двигатели...
2-годишно избяга от детска ясла?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).