ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Промени в закона ще борят скрития картел между търговските вериги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 04.06.2012Коментари (2)2238
© Impact Press Group
В рамките на един месец Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще внесе в Министерския съвет предложение за промени в Закона за защита на конкуренцията във връзка със скрития картел между търговските вериги в страната. Това обяви министър Делян Добрев на среща с членове на Съюза "Произведено в България". Той обаче не коментира конкретно предложенията за текстове в закона.

Ние трябва да гарантираме, включително със законодателни промени пазарната среда и конкуренцията, без да изпадаме в крайности, които да регламентират прекалено дълбоко този сектор, защото сме в пазарна икономика, каза на срещата с бизнеса министърът.

Председателят на Съюз "Произведено в България" Лукан Луканов заяви, че търговските вериги у нас изстискват докрай производителите и не допускат до рафтовете си малките и средни производители.

Всичко това води до ситуацията, при която у нас внасяме 70% от хранителните си продукти отвън, което е срамно и недопустимо положение за страна, която може да изхранва половин Европа, каза Луканов.

Той обясни, че банките не кредитират, но има ОП "Конкурентоспособност", която е интересна за малкия и средния бизнес.

От организацията предлагат на правителството създаването на тържища и пазари като алтернатива на големите търговски вериги, както и промени в Закона за защита на конкуренцията, за да бъде защитен малкият и среден бизнес. В сектора вече имало масови фалити.

Търговските вериги регистрират свръхпечалба, а нашите производители губят, фалират и остават без работа, посочи членът на ръководството на съюза Кънчо Стойчев.

Веригите не искат закон, който да регулира тази сфера, макар че техните доставчици силно настояват за това, подкрепи колегите си от "Произведено в България" представителят на бизнеса Кирил Вътев.

Министър Делян Добрев заяви още, че министерството ще подпише споразумение със съюза за инициативата "Произведено в България".

Темите са добре подбрани на този форум, защото вярваме, че точно малкият и среден бизнес трябва да има сигурност у нас. Ние трябва да гарантираме и законово пазарната среда и конкуренцията, които да дават защита на малките и средни производители у нас, коментира Добрев.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Малкият бизнес изчезна , няма го , умря . Вие го затрихте най-накрая . Първи го започна Костов и при вас беше финала . Браво умници , можещите хора се разпиляха по света точно заради това , че вие го убихте с безумни данъци и постоянни проверки за щяло и нещяло , само и само да могат корпорациите да са без конкуренция . Е , нали го постигнахте . Сигурно наближават избори и пак се подхвана " дребният бизнес" .....П.С. Направило ми е впечатление , че който политик започне да се "грижи" предизборно за дребния бизнес , впоследствие започва безмилостно да го мачка и унизява . Все пак тая искрица надежда , но мисля , че е късно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: