Прокуратурата започна проверка на EVN, ЧЕЗ и Енерго-Про

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
12:03 / 27.02.2013
6151
В 11:00 часа екипи на прокуратурата започнаха проверка в електроразпределителни дружества от групите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Това каза на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров. На 26 февруари прокуратурата внесе предложение до министъра на МИЕТ за реализиране на законовите му правомощия. 

"Министърът има право да налага на електроразпределителните предприятия допълнителни задължения. Министърът да упражни правомощията си по закона и да предприеме необходимите действия за намаляване крайната цена на ел. енергия, като наложите допълнителни задължения на всички ел. предприятия", каза Цацаров.

По отношение на ЕРП-тата вчера съм издал разпореждане, което предвижда пълна проверка на електроразпределителните дружества за евентуални нарушения и престъпления. Всяко ЕРП ще се проверява от определен екип. Първи екип ще проверява дружествата от групата на ЧЕЗ, той се ръководи от Роман Василев и се състои от 5 прокурори и данъчни служители.

Втори екип проверява дружествата от групата на ЕВН, ръководител Румен Попов, 5 прокурора и данъчни служители. Третият екип проверява Енерго-Про - 5 прокурори и 5 данъчни служители, Владимир Чавдаров.

"Предмет на проверка не е цялостната дейност на ЕРП-тата, а разходите за външни услуги, действителността на разходите за външни услуги, разходите по всички договори, с които дружествата имат лиценз. Ще се проверяват и сделки между свързани дружества и сделки между дружествата. Според разпореждането - първите резултати от проверката трябва да бъдат готови до 22 март", каза Цацаров.



Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (22)

Още по темата (235):
28.07.2022 Компенсациите за бизнеса за скъпия ток продължават
28.04.2020 След публикация в Plovdiv24.bg: Помогнаха на възрастната пловдивчанка
25.04.2020 Безпомощна жена от Пловдив шокирана от новата си сметка за ток
01.07.2016 Ето ги новите цени на тока и топлата вода за клиентите на EVN
01.07.2016 По-скъп ток за пловдивчани от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).