Прокуратурата повдигна обвинения на шефа на ДАИ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:12 / 15.08.2013
2521
Прокуратурата повдигна обвинения на директора на "Автомобилна администрация" Валентин Божков и на още петима души, това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На територията на гр. София, гр. Благоевград и гр. Велико Търново, е проведена съвместна операция на Софийска градска прокуратура (СГП), Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) по разкриване на корупционна дейност и престъпление по служба в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при Министерството на транспорта в рамките на провеждано досъдебно производство. Проведени са процесуално-следствени действия по документирането на престъпната дейност, иззети са парични суми в левове и евро и са повдигнати обвинения на шест лица, едно от които е ръководител на ведомството - Валентин Божков.

СГП е уведомила министъра на транспорта за повдигнатите обвинения на съответните длъжностни лица за вземане на отношение по Закона за държавния служител.

Продължава извършването на активни действия по разследването от екип следователи на Следствения отдел при СГП (СО-СГП) и служители на ДАНС.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).