Прокуратурата иска от МВР по-голям контрол по пътищата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:05 / 06.10.2016
3949
По указание на Върховна административна прокуратура окръжните и районните прокуратури в страната провериха как полицията е прилагала през 2015 г. Закона за движение по пътищата, съобщиха от държавното обвинение. 

След анализиране и обобщаване на резултатите е констатирано, че през м.г. е намалял броят на съставените актове за административни нарушения и електронни фишове /ЕФ/ в сравнение с 2014 г. и 2013 г., като има структури на МВР, в които намалението е в пъти, както и такива, при които се наблюдава увеличаване. 

Констатирано е, че масово не са спазва изискването прекратяването на административнонаказателните преписки да става с мотивирана резолюция. 

Значителен е процентът на отменените наказателни постановления, като в някои структури той превишава половината от обжалваните.

При тези констатации са направени изводите, че трябва да се активизира контролната дейност на МВР по Закона за движение по пътищата и да се вземат мерки за повишаване качеството на работата, съобщават още от прокуратурата.


Източник: Монитор

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).