Прокуратурата: Водачът на микробуса, превозвал мигрантите, е криминално проявен и неправоспособен

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
12:19 / 22.11.2022
1897
Софийска градска прокуратурата образува досъдебно производство за тежко умишлено пътнотранспортно произшествие и за каналджийство, по случая с тежко ранения полицай тази сутрин. Това съобщи на брифинг градският прокурор на София Илиана Кирилова, предаде репортер на Агенция Фокус. Делото ще бъде под надзора на прокуратурата и вече е възложено на НСС с оглед спецификата на случая и опита, който имат.

Провеждат се активно разпити на свидетели, търсят се преводачи от сирийски ,за да бъдат разпитани и мигрантите. 

За водача на микробуса, който е превозвал мигрантите се знае, че е криминално проявен и е възможно да има и осъждания, каза прокурор Иво Илиев. 

По  първоначална информация бусът се е движил с доста висока скорост и не е изпълнил полицейските разпореждания за спиране, за това е бил преследван. Той излиза от магистрата и влиза в околовръстния път, когато е станал инцидента. Полицаите са имали някакви подозрения за този бус, за това са се опитали да го спрат. Той е бил прихванат на магистралата след Пловдив.  

Тепърва ще се събират доказателства за това откъде е тръгнал буса и колко точно мигранти е превозвал, обясниха от прокуратурата. 

"Ударът е много сериозен. Най-вероятно е загубил контрол водачът", каза един от следователите от НСлС, който участваше в огледа на местопроизшествието. По думите му гоненият микробус е навлизал в завой, опитвайки се да се качи на "Околовръстния път", а асфалтът вероятно е бил мокър", обясни следовател.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).