Проговори пенсионерът, дал 100 000 лева на "ало" измамници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:31 / 16.10.2017
5714
Телефонна измама за рекордна сума. 73-годишен мъж от София даде 100 000 лева на "ало" измамници, съобщава Нова тв. В петък вечерта пенсионерът получил обаждане от неизвестни хора, които се представили за полицаи и поискали да им съдейства за залавянето на група измамници.

Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на различни места в столицата. След като предал близо 100 000 лева, се усъмнил и подал сигнал в полицията.

Възрастният мъж е дал абсолютно всичките си спестявания, тези на сестра си, пари от продаден апартамент, служебни пари. Продал дори златни накити.

"В четвъртък към 14 часа получих обаждане на домашния телефон. Мъж се представи за Пламен Марков. Каза, че банда телефонни терористи върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери", разказа мъжът.

След около 15 минути получава поредно обаждане от мъж, който започва да го заплашва, че ще му извади далака, ако не даде парите.

"Хвана ме страх и започнах да събирам парите, за да ги предам. Нямам представа какво ще правя от тук нататък. Пенсията не ми е голяма", добави потърпевшият.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).