Проблемът с хакерската атака на български банки се оказа повече от сериозен

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
11:31 / 18.09.2023
5965
Драмата с интернет банкирането в няколко български банки се оказа повече от сериозна и продължителна, предаде репортер на "Фокус". Все още, за българите в чужбина интернет банкирането не е налично през сметки в българска банка.

Операторите заявяват, че проблемът е комуникационен и в момента работата за отстраняването му продължава. 

През това време стотици хиляди потребители "беснеят", че не могат да извършат никаква банкова операция, тъй като на екрана им се изписва "Възникна грешка! Моля опитайте по-късно!".

Проблемът засяга само потребителите на наши банки, които се намират в чужбина.

Както вече "Фокус" писа, в петък руската хакерска група NoName се похвали в своя канал в Telegram, че е спряла достъпа до интернет страниците на редица големи банки в България, включително ДСК, ProCredit, Pireus и други, заради решението на българския парламент да отмени забраната за внос на украински селскостопански продукти.

"Народното събрание на България реши да премахне забраната за внос на украинско зърно. Подобни действия силно възмутиха фермерите, които заплашиха с протест. Въпреки това служителите отговориха, че "забраната за украински внос е една от причините за повишаването на цените в страната“. В същото време същото украинско зърно все още не отговаря на стандарта на ЕС. Но на кого му пука?“ – пишат NoName.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Експерт за НСО охраната на Кирил Петков: Полага му се до 4 години...
Доклад: Дните за евтини жилища в Европа може би са приключили
Проф. Рачев най-накрая прогнозира топлото време
Почитаме светец
Започват разпити и експертизи за причините за фаталната катастроф...
Край на лошото време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).