При спецакция разбиха наркооранжерия, откриха и боеприпаси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:18 / 16.07.2018
3619
При специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението, проведена съвместно от служители на ОД на МВР – Варна и ТСБОП – Варна, в частен дом в с. Кичево, стопанисван от Л.К. (48 г.), е разбита оранжерия, оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са значителен брой растения в ранен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и 382,9 гр. суха тревиста маса, установена като марихуана. Л.К. предава на органите на реда и 227 бр. незаконно притежавани боеприпаси.

При продължилите полицейските действия, в гориста местност, близо до селото, са установени два леки автомобила и молдовски гражданин (38 г.). В района са намерени и иззети пет чувала, съдържащи общо 14138,75 гр. марихуана.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, а в последствие са им повдигнати обвинения.

При друга специализирана операция, провела се на територията на III РУ на МВР – Варна, са задържани 110 гр. марихуана. Срещу Г.З. (26 г.) от Варна има образувано бързо полицейско производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).