При Борисов са обсъдени няколко варианта за бъдещето на властта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
18:05 / 15.07.2020
8628
Няколко варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета.

По информация на Нова вариантите са пет:

Варинат 1: Незабавно подаване на оставка. Този вариант е определен като рисков заради репресии от страна на служебен кабинет, назначен от президента и опасност от спиране на важни енергийни и инфраструктурни проекти

 

Вариант 2: След преодоляване на вота на недоверие, ГЕРБ внасят вот на доверие в парламента и се самосвалят. Според правилата следва връчване на мандати за съставяне на кабинет. При приемането на мандата, като най-голяма политическа сила, ГЕРБ предлагат създаването на експертен кабинет без премиера Бойко Борисов и без министри от сегашния.

Вариант 3: След преодоляване на вота на недоверие, Борисов влиза в парламента с предложение за подмяна на всички министри, той като премиер излиза в отпуска до края на мандата, а вицепремиер поема функциите му.

Вариант 4: Преодоляване на вота на недоверие, внасяне на вот на доверие, самосваляне и изпълнение на идеите, които е получил в нощта на погрома над Партийния дом от леви и десни. Те предложили експерти с условието Борисов да не е премиер.

Вариант 5: Преодоляване на вота на недоверие, внасяне на вот на доверие от страна на ГЕРБ, самосваляне от власт. А когато президентът връчва мандатите за съставяне на кабинет, ГЕРБ ще откажат своя и ще настояват вторият мандат, който по правило е за БСП, да бъде връчен на Корнелия Нинова и тя да състави правителство и да каже с кого ще управлява.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.

Виж коментарите (11)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).