Президентът за обвиненията в руски шпионаж: Това е изключително тежко обвинение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
16:21 / 10.09.2019
4239
Влизането в Шенген и Еврозоната, отпадането на европейския мониторинг за върховенството на закона у нас, както и привличането на чуждестранни инвеститори са сред стратегическите приоритети, в които управляващите се провалят. Това заяви пред журналисти в Пловдив президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос за вчерашните процесуално-следствени действия за шпионаж в полза на чужда държава президентът заяви още, че това е "изключително тежко обвинение“ и ако от следствието не представят неоспорими факти, "ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарий“. "Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите“, заяви президентът.

"Според мен здравият разум очевидно напуска българското политическо пространство“, заяви Румен Радев в отговор на въпрос дали е атака срещу президентската институция разпитът на социолога Живко Георгиев – член на Стратегическия съвет при президента, за проведено от него социологическо проучване преди президентските избори. По думите на Румен Радев, част от твърденията относно Живко Георгиев, свързани с разпитите, са абсурдни и нелепи. "Аз съм избран с гласовете на 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора“, заяви Румен Радев.

Президентът определи като важен ресорът "Иновации и младеж“, който се предвижда България да получи в новосформираната Европейска комисия. "Не меря ресорите с това какъв финансов обем от средства съдържат и колко ще разпределяме. Европа има амбицията да бъде водещ фактор на световната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без иновации и без активното участие и работа с младежта на Европа“, заяви президентът.

Държавният глава беше в Пловдив за откриването на португалски инвестиционен проект.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (6):
29.06.2022 Христо Иванов: Още от 18 май има решение на МС за експулсирането на руските дипломати
14.09.2019 На 56 години Деми Мур лъсна гола в списание
12.09.2019 Вижте какво е докладвал Николай Малинов на руснаците и какви планове е имал
11.09.2019 След Леонид Решетников забраниха и на Константин Малофеев да влиза в
страната
10.09.2019 ГЕРБ даде извънреден брифинг по темата с руския шпионаж
10.09.2019 Цацаров с подробности за руския шпионаж! Леонид Решетников командвал Иван Малинов
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).