Президентът намекна за много тревожна тенденция в авиацията ни

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
15:01 / 24.09.2020
5868
Българските пилоти, които управляват изтребителите МиГ-29, намаляват с тревожни темпове. Това заяви днес в Граф Игнатиево президентът Румен Радев, предаде репортер на Plovdvi24.bg. Нальотът на летците на изтребители тази година е най-нисък от много години насам.

"Това застрашава и безопасността на полетите, и сигурността на страната. Очаквам енергични действия тук, за да може българското небе да продължи да се охранява от български летци с български самолети“, коментира Радев, който посети медийния ден за международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020“.

По думите на президента, това учение е много важно за българската армия, защото съвременните военни операции са изключително сложни и развитието на наука, тактики, техники и процедури за тяхното водене изисква ресурси, с които България не разполага.

"Трябва да се осигурят всички необходими условия, за да може да се въведе в експлоатация и да носи бойно дежурство самолет F16, за който България вече плати. Проблемът не е само да получим самолетите – иска се цялостна модернизация на инфраструктурата, предоставяне и усвояване на сложно наземно оборудване, придобиване на въоръжение и дълбока трансформация на системата за поддръжка и логистично осигуряване. Това изисква финансови средства, но и много работа тук, за да не бъде излагана на риск програмата F16“, добави Радев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).