Президентът: Нека годината донесе здраве, мир и благоденствие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:53 / 01.01.2017
2730
"Скъпи сънародници, заедно с най-близките си, посрещаме новата 2017-а година, с надежда и тревога. С надежда за мир и по-добро бъдеще за децата ни. С тревога от извънредната нестабилност и рекорден брой кризи в Европа и по света. Светът изгуби своя баланс и ще отнеме време, докато бъде установен нов, устойчив ред". Това заяви в новогодишното си слово президентът Росен Плевнелиев.

"Кой би предположил преди три години, че граници в Европа ще се местят със сила? Кой би предположил преди две години, че вълна от бежанци и мигранти, търсещи спасение и по-добро бъдеще, ще залее Европа? Кой би предположил само преди година, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз?

Големият въпрос днес е кой пише историята.

На 1 януари 2017 година ще отбележим 10 години от присъединяването на България към ЕС - едно безспорно историческо постижение.

"Днес България е надежден съюзник в НАТО", каза още държавният глава в обръщението си.

"Никога досега България не е търгувала толкова много с Балканите и ЕС. Никога досега броят на туристите не е бил толкова голям. Никога досега толкова много държавни и правителствени ръководители не са посещавали страната ни в рамките на една година", обобщи 2016-а Плевнелиев.

"Щастието и демокрацията не са крайна спирка, те са начин на пътуване. Върховенството на правото се отствоява ежедневно и от всеки. Залисваме се по силни лидери и популисти. Силата обаче е нетрайна, докато мъдростта и добрината са непреходни. Добре е да дадем път на политиците с морал и достойнство", подчерта Росен Плевнелиев.

Той призова: "Нека не пестим усилия за мир между хората, да загърбим езика на омразата и да дадем път на разбирателството".

Президентът пожела: "Нека новата година донесе на всички българи здраве, мир, надежда и благоденствие".

Източник: Нова тв


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).