Премиерът се пошегува с пътуване на ген. Мутафчийски до Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
21:14 / 24.06.2020
43606
Премиерът Бойко Борисов бе на място при тунел "Желзница", където по-рано през деня пострадаха няколко работници след срутване на земна маса. Заедно с него бе и регионалният министър Петя Аврамова, която поясни, че ще има комисия, която ще провери казуса. 

След това пред медиите поясни, че двама от работниците са с по-сериозни травми, но без опасност за живота. Ген. Мутафчийски предложил  да бъдат преместени във ВМА.

"Не подценяваме двете благоевградски болници, но ген. Мутафчийски предлага във ВМА един от тях да бъде настанен в ортопедичното отделение, а другия, при който има и травма на белия дроб - да го гледат по-дълго. Там има необходимата апаратура."

Докато шофираше, премиерът Борисов се спря пред няколко строителни работници и ги посъветва да бъдат внимателни при строителните работи.

"Мутафчийски, като тръгне за Гърция, ще мине за 30 секунди, въобще няма да го види“, пошегува се Борисов по повод укрепленията, които са направени, за да не падат камъни. Той показа на вътрешния министър Младен Маринов пътния участък, който предстои да бъде пуснат за движение.

"На "Хемус“ е много здрава скалата", каза впечатлен той относно състава на скалните повърхности, с които трябва да се справят строителните фирми. Той заедно със своя екип се спря да огледа местността, в които текат строителни дейности. "Сериозна работа“, заяви още министър-председателят. На генерал Мутафчийски, който го придружаваше, Борисов обясни какви още строителни дейности трябва да се направят.

Той се обърна към Мутафчийски и му поръча да провери в какво състояние са пострадалите работници на тунела "Железница“. "При първоначалните прегледи се пропускат 20 процента от евентуални увреждания, затова ще се извършват повтори прегледи", обясни Мутафчийски.

Виж коментарите (10)

Още по темата (49):
20.02.2024 Първите в страната откриха най-дългия тунел "Железница"
20.02.2024 Борисов: Успяхме, въпреки другите, които ни саботираха
26.04.2023 Жителите на Кресна: Исканията ни са прости - да не се пипа Кресненското
дефиле
24.04.2023 Жители на протест срещу избрания вариант на магистрала "Струма" пред община Кресна 
18.10.2022 Борислав Сандов: Проектът за АМ "Струма" ще се забави с около 3 години поне
30.09.2022 Срязаха лентата на новия участък от АМ "Струма"
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).