Премиерът: Трябва да се съвземем!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:06 / 27.02.2021
4143
"България има нужда да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Чирпан. 

"Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство, и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП“, категоричен бе премиерът.

Министър-председателят акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.  

Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват.

"Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че в битката с COVID-19  днес се очаква нова доставка ваксини, които още през нощта ще бъдат разпределени в страната.

"Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи“, заяви Борисов. Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини. "По този начин – един път това е здраве и второ - спасяваме човешки живот“, акцентира министър-председателят. 

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Съоръжението струва над 15 милиона лева и е оразмерено за 19 641 еквивалент жители с водно количество от 112 литра за час.

Съоръжението, изградено по Оперативна програма "Околна среда“, се състои от стъпало за механично пречистване с груби решетки и комбинирани съоръжения за отделяне на масла, мазнини и пясък, два биобасейна, всеки с диаметър 30 м и дълбочина 7 м, снабдени с аерационна система, два вторични радиални утаителя с 15 м диаметър и с 4,5 м дълбочина, UV инсталация за обеззаразявяне на пречистената вода, както и техника за третиране на отделените утайки.

Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).