Прекрасна новина за шофьорите на над 3,5 милиона коли в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:51 / 30.06.2017
14163
Колите нов внос да бъдат задължително с катализатори, обсъждат експерти от МВР и транспортното ведомство, а вече движещите се 3,5 млн. автомобила по пътищата без такива устройства да не попаднат в това ограничение, пише в. "Телеграф". Това каза ресорният министър Нено Димов вчера по време на национален форум за зелен бизнес "Екоиновации и градска среда". 

"До една година трябва да стане възможно коли, които нямат катализатор, да не могат да преминат през първата регистрация в КАТ". С това изявление по темата Димов направи отстъпление от думите си в началото на седмицата, където говори, че са се обмисля подобна рестрикция, но за всички автомобили. 3,5 милиона са автомобилите, които се движат по пътищата в България без катализатори или филтри за твърди частици за редуциране на опасните за здравето автогазове. 

В момента масово колите, които се внасят у нас, са с премахнат или неработещи от старост катализатори, съобщи Кирил Кирилов от Съюза на автосервизите в България. Така засегнати от рестриктивната мярка няма да бъдат милионите граждани с лични автомобили. Новите мерки няма да предизвикат криза в таксиметровите превози.

Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).