Преизбраха Христо Иванов за лидер на "Да, България"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:31 / 29.01.2022
1325
Христо Иванов бе преизбран за председател на “Движение Да, България" с огромно мнозинство на провеждащата се днес Втората национална конференция. Неговата кандидатура получи подкрепа от 692 гласуващи делегати, 14 гласуваха против, а 41 души се въздържаха.

“Благодаря ви за това доверие, ще направя всичко по силите си да свърша работата", каза след избора пред делегатите Христо Иванов.

“Сравнително младата ни политическа организация смята, че имам недовършена работа, която смятам, че трябва да довърша. Една от основните ми каузи и ще бъде създаването на нови лидери, така че на следващия етап от развитието на Да, България да гарантираме голям избор и много нови лица," каза Иванов пред медиите и добави, че след 3 години трябва да има много по-голям избор между имена, посоки и визии.

“Да, България" имат роля да дават нови идеи и каузи в българската политика. По същия начин, по който превърнахме правосъдието в такава," каза лидера на Да, България. “Голямата национална кауза е да не се върне статуквото," категоричен е Христо Иванов.

Иванов посочи седем нови приоритета за развитието на страната като част от политиките на “Да, България". Той определи като основен фокус развитието на образованието и науката, модела на иновационно развитие и управление на технологичната трансформация, културата и духовността, сигурността, политиките към децата, семейството и младежите, социалната политикаи децентрализацията.

“Децентрализацията и местното самоуправление са нещо, което ще работим да превърнем кауза. Промените трябва да намерят своя израз и в местната власт, " каза още Иванов.

“Трябва да доразвием нашите теми за върховенство на правото, интеграцията в Еврозоната и в Шенген, интеграцията на Балкани в ЕС, политики за българите в чужбина, като аспект на всяка друга политика, дигиталната трансформация, опазването на природата и не на последно място темата за проросветения патриотизъм и осъзнаването, че сме български европейци."

“Към нашите теми добавяме нови седем, които не просто да наречем свои приоритети, а да ги превърнем в много конкретни визии за това как искаме да се развива страната," допълни Христо Иванов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).