Предлагат на всяка държавна сграда да пише, че комунизмът е престъпен

Автор: Гено Петров
Коментари (15)
10:31 / 29.11.2022
1986
ГЕРБ и Демократична България внесоха поправки в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Герберите предлагат на всяко училище, университет, държавно учреждение, община, дори театър и библиотека, да бъде поставен надпис, който да гласи: "Комунистическият режим в България /09.09.1944 - 10.11.1989 г./ и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то НС".

Според промените в учебните планове на училищата и университетите комунистическият режим ще трябва да получи обективно отразяване в съответствие със закона. Който не изпълни закона, да бъде наказван с глоба в размер на една брутна заплата, а санкцията нараства до две заплати при повторно нарушение.

Вносители от ГЕРБ-СДС ca лидерът на СДС Румен Христов, зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, Екатерина Захариева, Делян Добрев, Петър Николов и Димитър Николов.

Преди седмица ДБ също внесе аналогичен законопроект. Те предлагат комунистическите символи да се премахнат от публичните места.

"При нарушения на правилата и непоставяне на табела съответният областен управител следва незабавно да отстрани паметниците. Символи или произведения на изкуството, свързани с комунизма, трябва задължително да посочват престъпния характер на режима", пише в проекта на ДБ.

Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).