Правят изолатор и лечебница в лагера в Харманли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 10.11.2016
3726
В Резпределително-приемателния център в Харманли ще бъде обособено място, където заразените чужденци ще се изолират и лекуват. Това са преви заради предстоящия сезон на грипа, а не заради наличие на заразни кожно болести сред обитателите на центъра. Това съобщи вицепремиерът Румяна Бъчварова на ГКПП Капитан Андреево в четвъртък. Тя се позова на информация, която й е дала началника на ДАБ Петя Първанова.

Случаите на краста в лагера в Харманли са силно преувеличени, каза още Бъчварова. Нямало опасност от зарази за населението на Харманли.

В най-скоро време в лагера в Харманли ще се обособи и сектор от затворен тип. Вече течали ремонти и се работело в тази посока.

По темата с мигрантите тя заяви, че е абсолютналъжа, че нелегално преминали се насочват към едно или друго населено място в България. "Няма да се строят нови лагери засега. Местата за настаняване на чужденци са пълни, но не са препълнени", каза още Бъчварова.

Тя инспектира участък от българо-турската граница и ГКПП Капитан Андреево заден с вицепремиера и шеф на МВР в Словакия Робърт Калиняк.

"Поздравявам България за напредъка в борбата с нелегалните мигранти. Имате сериозната ни подкрепа за присъеднияването на България и Румъния към Шенген", каза Калиняк. Неговата майка е българка, но той не успял да научи български като малък, за което се извини.

Словашките гранични полицаи пък били толкова доволни от условията за работата на българо турската граница, че искали да им удължат мисията.

В четвъртък официлно бяха изпратени 25 словашки граничниполицаи, а тяхното място заеха други 25.
Общо 171 чужди граничниполицаи в момента работят на българо-турската граница в рамките на новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Бъчварова заяви, че тази година има сериозен спад на мигрантския натиск към България. Случаите на нелегално преминали били драстично по-малко в сравнение с миналата година. 

Основните усилия на България ще са насочени на пресичането на опитите за преминаване на чужденци през сръбската граница. Според Бъчварова Капитан Андреево вече не е просто граничен пункта на българо-турската граница, а се е превърнал в символ на европейската солидарност


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).