Пожарникарите продължават да се борят с последствията от бурите

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:20 / 04.11.2023
1162
Продължават действията на пожарникари, спасители и полицейски служители за локализиране и ликвидиране на последствията от бурния вятър и интензивните валежи, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Ето каква е ситуацията към 18.30 часа:

Множество са получените сигнали на територията на цялата страна. Най-сериозни щети бурята е нанесла в областите Смолян, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Има данни за пострадали и загинали хора.

Област Шумен

Две жертви е взела бурята на територията на областта – мъж на 51 години от село Развигорово и мъж на 67 години от Велики Преслав. Жена е била приета за преглед в шуменската болница след като е пострадала от паднало дърво в Градската градина на Шумен.

Служители на ЗЖУ – Варна са регулирали движението в района на ж.п. прелез край село Мадара, след възникнал технически проблем. Получени са множество сигнали за паднали дървета и клони в района на село Дибич, между кварталите Макак и Мътница, както и между селата Средня и Новосел. Полицейски служители, които са пътували, за да поемат охраната на изборни секции, са оказали съдействие за разчистване на паднали дървета на пътното платно, преди село Илия Блъсково.

Област Силистра

В селата Долец, Прохлада, Колобър и Секулово са повредени над 100 покрива, има сигнали за паднали стълбове и дървета. На територията на областта има населени места без ел. захранване.

Област Разград

Силният вятър е нанесъл щети по покривите на къщи в село Лъвино. Получени са сигнали за пречупени стълбове на електрическата мрежа и паднали дървета. В селото липсва електрическо захранване. Има данни за леко пострадал възрастен мъж, който е прегледан от медицинско лице.

На територията на село Тодорово има получени сигнали за паднали дървета.

Област Търговище

В селата Разделци, Добротица и Черна вода има десетки паднали дървета и клони. Отработени са над 20 сигнала, свързани със силният вятър.

Област Смолян

В оперативния център на пожарната служба са получени близо 40 сигнала за паднали дървета и прекъснато електрическо захранване в населените места на територията на областта. Няма данни за пострадали хора.

Област Ямбол

В 16 населени места липсва електрическо захранване. Получени са и сигнали за паднали дървета и клони. Към 18.30 часа няма информация за пострадали и загинали хора.

Виж коментарите (0)

Още по темата (64):
03.12.2023 Токът дойде, но с изгорели ел. уреди: В Северозапада останаха без ток и вода почти седмица
03.12.2023 Дружествата могат да платят обезщетение за липса на ток, само ако решат да си направят пиар реклама
02.12.2023 Meteo Balkans предупредиха: Очаква се нова порция сняг и сложна обстановка в част от България!
02.12.2023 Важно предупреждение: Жълт код за силен вятър в много области в страната
01.12.2023 Юрист: Определено време без доставка на услугата се обезщетява с определена сума
28.11.2023 Автобус аварира на прохода "Петрохан"
Още новини от Национални новини:
Доц. Мангъров обясни за "вируса на шамара"
Иво Сиромахов: Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не ...
Арестуваха шофьора, блъснал друг водач на главен път
Измамите, за които да внимаваме при плащане онлайн
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).