Появи се видео, озаглавено "Истината за Полфрийман"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
19:48 / 01.10.2019
109933
Видео с кадри от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман беше публикувано днес в YouTube. Записът, озаглавен "Истината за Полфрийман", е анонимен, но авторите му твърдят, че е взет от кориците на съдебното дело. 

Те заявяват, че кадрите доказват твърдението на защитата на чужденеца, че той е бил нападнат от Монов и група негови приятели, бит и замерян с камъни, което го е провокирало да извади нож при законна самоотбрана. Това се случило, след като той опитал да си тръгне, но бил догонен. Компанията е била от 16 души, като факсимиле от документ, приложен към делото, показва, че в кръвта на Монов са открити почти 3 промила алкохол.

Тъй като на места записът е неясен, авторите обясняват с текст какво "какво се случи вечерта на 28.12. 2007 г. и как е постъпил тогава Джок Полфрийман" и препоръчват да се гледа на голям екран. Самото наръгване на Монов и Антоан Захариев, който оцеля, обаче не се вижда.

По-рано днес Върховният касационен съд реши делото за възобновяване на производството за условното предсрочно освобождаване на австралиеца да бъде изтеглено на по-ранна дата - на 7, а не на 23 октомври, заради големия обществен интерес. За касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд постанови Джок Полфрийман да бъде освободен, след като е излежал 12 години от 20-годишната си присъда.

Преди дни той се оплака в телевизионно интервю, че макар вече да има паспорт и самолетен билет, българските власти го държат в центъра за настаняване в Бусманци.

Вижте и контравидеото, качено от приятели на Андрей.


Появи се видео от нощта на убийството на Андрей Монов

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).