Полицията задържа заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани тежко полицайката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 22.04.2018
16607
Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама полицаи на вечното дерби ЦСКА - "Левски" на 18 април.

Късно в събота вечерта мъжът е бил отведен за разпит в СДВР. Близки до разследването твърдят, че той е привърженик на "сините".

Повече подробности вероятно ще бъдат изнесени по-късно днес. Тогава ще стане ясно и дали на заподозрения ще бъдат повдигнати обвинения, съобщава Дарик радио.
 
Инцидентът стана в почивката между двете полувремена на двубоя, изигран на Националния стадион "Васил Левски".

От Сектор Б беше хвърлена самоделна бомбичка, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени служители - 24-годишната Гергана Зашева и колегата й Петър Иванов.
 
Зашева претърпя сложна очна операция в столична болница. Лекарите предупредиха, че едва след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възстанови напълно.

Колегата й Петър Иванов се отърва по-леки наранявания. 

Заради инцидента бе проведена светкавична полицейска операция. Задържани бяха повече от 40 души, но след разпити всички те бяха освободени. Спортното и вътрешното министерства пък решиха да направят законодателни промени в борбата срещу хулиганството по стадионите. Очаква се до два месеца да бъде внесен изцяло нов закон. Една от идеите, залегнали в него, е въвеждането на поименни билети.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).