Полицията в Асеновград прикрила жалба на хора от Катуница?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
12:01 / 29.09.2011
9670
Извършва се проверка в Районното управление на полицията в Асеновград във връзка с опита да бъде прикрита жалба, подадена от жители на Катуница преди убийството на 19-годишния Ангел Петров. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Казанлък.

"Съответно ще бъдат наказани служители от управлението, тъй като политиката на МВР е безкомпромисна в тази посока", каза Цветанов.

"За мен е важно, че успяхме да ограничим разрастването на тези протести, които в момента виждаме по улиците на страната", обясни вътрешният министър. Според него всичко това е опит да се дестабилизира и наруши общественият ред в страната.

По думите на Цветан Цветанов изказването на бащата на момчето вчера също е било много силно и ясно послание да се спрат всякакви политически спекулации и тази тема не бива по никакъв начин да влиза в политическото говорене.

Цветанов каза още, че на 23 септември е получен сигнал в полицията във връзка със заплаха за убийство от страна на Кирил Рашков. Разпитан е човекът, към който е била отправена тази заплаха, и така полицията е предприела действия с прякото наблюдение на прокуратурата за задържането на Кирил Рашков. Така са му повдигнати обвиненията, а процесуално-следствените действия продължават. Назначена е и данъчна ревизия, която ще бъде към всички свързано с него и неговата фамилия, за да може се види действително какво е състоянието му и да се предприемат такива действия, че са се търси наказателна отговорност от него.

Plovdiv24.bg припомня, че вчера говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив прокурор Галин Гавраилов заяви, че на 27 септември в Районна прокуратура - Асеновград в полицията е постъпил сигнал с оплакване на три лица, че Кирил Рашков им е отправил заплахи за убийство на 23 септември в село Катуница.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (31)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).