Полицията с подробности за семейния екшън в "Славейков"! Бащата опрял нож във врата на детето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:36 / 22.06.2017
3879
Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба, задържани от 18.45 часа вчера в семейния апартамент, разположен в бл. 51 ет. 4 в к-с "Славейков" от 36-годишния М.Ж. от Бургас, който е баща на детето и син на възрастната жена. Момченцето - Й.Ж. и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, като с тях допълнителни действия ще провеждат служителите от Института по психология към МВР.

Около 18.45 ч. вчера в дежурната част на ОДМВР - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен скандал. Посетилите сигнала полицейски служители от Второ Районно управление - Бургас успели да изведат от жилището 31-годишната П.С. от Бургас, живееща на семейно начала с 36-годишния М.Ж. Служителите били заплашени от М.Ж., че ще намушка тригодишния си син, ако се опитат да го изведат от жилището, демонстрирайки намерението си с кухненски нож, опрян до вратлето на момченцето. След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирайки я с мебели и заковавайки я с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВР - Бургас, Института по психология към МВР, отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, Специализираните полицейски сили и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас, лично ръководен от директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Извършвано е външно наблюдение, както и разговори със съседи на 36-годишния бургазлия за уточняване на детайли по случая. С М.Ж. е осъществен личен контакт от психолозите към бургаската дирекция, като са проведени множество беседи за безинцидентно освобождаване на близките му. Ситуацията е усложнена от декларациите на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14.30 часа днес след преценка и анализ на създалата се ситуация екип от "Специализираните полицейски сили" при ОДМВР - Бургас щурмувал през терасата апартамента на М.Ж., като извел невредими тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба.

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление - Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).