Полицията изнесе потресаваща статистика за касапницата по пътищата ни

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
09:19 / 16.03.2019
3605
Национална полиция изнесе потресаващи данни - 10 души са загубили живота си в поредица от тежки катастрофи за времето от 8 до 12 март, съобщава Plovdiv24.bg

По този повод от полицията отправят апел към водачите да се движат със съобразена с пътните условия скорост и да са внимателни на пътя. Особено тревожен е фактът, че зачестяват случаите на самокатастрофирали водачи. При подобни обстоятелства има 5 загинали - двама от загиналите са при удар в дърво, един при удар в стълб, а други двама след удар павилион, изнасят от ГД "Национална полиция".  При останалите смъртни случаи: трима са загинали в следствие на неправилно изпреварване, един загинал пешеходец и един загинал велосипедист.

Пътна полиция отправя апел и към родителите - преди да поверят управлението на мощен автомобил на своите деца, да им обръщат внимание, че той е по-трудно овладяем. За да се избегнат подобни инциденти, е препоръчително младите водачи да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. "Обръщаме внимание, че в един от цитираните по-горе случаи, младеж загина, а двама от спътниците му (също млади хора) са ранени в следствие на удар в дърво", поясняват от полицията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).