Подкрепящи хората с различна сексуална ориентация и футболни фенове напълниха центъра на Пловдив

Автор: Силвия Станева
Коментари (126)
18:21 / 10.10.2020
16449
Неформално сформирана група младежи се събраха днес в 17.30 часа пред сградата на Общината, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те искат да покажат подкрепата си към нападнатите на 27 септември.

Към шествието са се включили и привърженици на футболните отбори на "Ботев" и Локомотив Пловдив".  Момчета в черни дрехи са разпънали транспаранти с надпис "Не на прайда в България".

На място има засилено полицейско присъствие, но към момента няма ескалация на напрежението. Забелязва се и присъствието на директора на Охранителна полиция Виктор Празов, който разговаря с футболните фенове.

Припомняме, че тогава след призив в социалната мрежа много младежи тормозиха свои връстници в Цар Симеоновата градина с мотивите, заради сексуалната им ориентация. 

Организаторите на днешното шествие, осъждат всякакви форми на насилие и омраза, насочени към различните. По техни думи жертва може да стане всеки - заради цвета на косата, дрехите, прическата...

Шествието тръгна от площада пред Общината, след което участниците се придвижиха до Виенския павилион в центъра на Цар Симеоновата градина. На мястото да има засилено полицейско присъствие. 

Организаторите коментират, че след като са сформирали събитието, са получили подкрепата и на неправителствени организации, които се занимават с опазването на човешките права и борбата с дискриминацията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (126)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).