Подкрепиха увеличението на минималната заплата на 290 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
17:34 / 02.11.2011
5681
Социално-икономическите партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) подкрепиха предложението на министъра на труда и социалната политика за увеличение на минималната работна заплата за страната. Предвижда се стъпката на повишение от 270 лв. на 290 лв. да бъде направена през второто тримесечие на следващата година.

В рамките на заседанието беше одобрен и проектът за постановление на Министерския съвет, с което се определя нов размер на линията на бедност за 2012 г. Съгласно консенсусното решение на социалните партньори, размерът на линията на бедност за следващата година ще бъде определен от правителството на 236 лева. Към настоящия момент тя е 211 лв. 

По време на заседанието на НСТС бяха обсъдени становища и предложения за изменения и допълнения на Кодекса на труда. Основната цел на законопроекта е да се регламентират агенциите за временна заетост, както и да бъдат определени критериите за представителност на национално равнище на работодателските и синдикалните организации. След дискусии и анализи на експертно равнище, предстои да бъде взето решение по проекта на следващо заседание на Съвета.

Виж коментарите (40)
Още новини от Национални новини:
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Експерти за 4-дневната работна седмица: Фирмите могат да приложат...
Експерт предупреди: Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви...
Сергей Станишев обратно в България
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).