Почина Чичко Филипов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:39 / 17.05.2016
6821
Легендарното лице на БНТ Никола Филипов си отиде днес на 86 години. Той е първият телевизионен говорител в България, когото много хора помнят като Чичко Филипов.

Никола Филипов отдава 32 години от живота си на малкия екран, съобщи БНТ. Чел е новини пред поколения българи и ги е приспивал с куклата Педя човек, лакът брада.

Обичаше често да казва, че "винаги съм имал много добро чувство към хората, винаги съм ги е уважавал и на всичките си ученици съм казвал едно и също: запомнете, зрителят за вас е като Бог."

Той е човекът, който прочита първите новини в телевизионния ефир зад малка маса, принадлежала преди това на цар Борис III. След това чете новините в "По света и у нас" в продължение на 32 години.

Никола Филипов е и този, който съобщава за събитията от 10 ноември 1989 година и оставката на Тодор Живков.

Децата го наричат Чичко Филипов заради участието му в детското предаване "Педя човек лакът брада" заедно със Славка Рачева.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
Стотици хиляди контрабандни цигари хванаха на ГКПП "Капитан Андре...
Как да си извадим скица на недвижим имот?
Чисто нова култура се отглежда в България
Инфекционист: Комарите могат да бъдат по-опасни от кърлежите
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).