Почетно отличие за Цветана Манева от президента Румен Радев

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
17:17 / 21.02.2024
3177
Впечатляващият талант и неподражаем почерк на Цветана Манева едновременно вълнуват и респектират поколения българи. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията в Гербовата зала, на която удостои с Почетния знак на държавния глава знаменитата българска актриса и изявен общественик Цветана Манева. Отличието е по повод нейната 80-а годишнина и отчита приноса ѝ за развитието на театралното и филмовото изкуство, както и заслугите й в утвърждаването и развитието на българските традиции в актьорското майсторство.

"Интелигентна, взискателна към себе си, но и към другите, преминаваща стоически през изпитанията, любознателна, провокативна, свободолюбива. Всичко това може да се обобщи съвсем кратко: Цветана Манева – стандарт и класа“, посочи държавният глава. Освен безспорния талант на актрисата, президентът открои и излъчваните от нея светлина и достойнство, заради които всички българи я ценят и обичат. "Тя вдъхновява и буди възхищение и е ярък притегателен и заразителен пример за младите си следовници“, подчерта още Румен Радев и добави, че Цветана Манева продължава да буди размисъл във всички, които се вслушват в нейните позиции по важните обществени теми. "Не спирайте и бъдете здрава!“, пожела президентът на отличената актриса.

"Дарбата е даденост, а талантът е работа“, каза Цветана Манева, след като бе удостоена с Почетния знак на държавния глава. Тя посочи, че приема отличието като оценка за своя труд в продължение на повече от половин век.  Актрисата благодари на всички свои колеги, с които е работила през годините, на студентите, на които е преподавала, както и на своята публика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Два дни без онлайн услугите на голяма банка
Българска компания закупи италиански конкурент
По-ниско увеличение на пенсиите от заложеното в бюджета
Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътреш...
Голямата проверка в складовете на "Лукойл" най-вече заради количе...
Роден е на днешния ден, умира едва на 28, но оставя ярка следа в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).