Пловдивчанка отговори на известния край морето бизнесмен: Вие сериозно ли?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:16 / 23.08.2023
17443
Публикация на пловдивската журналистка Биляна Господарска по повод мнението на бизнесмена Жан Шейтанов, което публикувахме преди дни:

"Г-н Жан Шейтанов, бизнесмен и ресторантьор от Созопол, ни нарича "простаци и родоостъпници", защото сме хулели летния черноморски сезон и сме се оплаквали от мръсотията по курортите, а в Гърция, ако някой посмеел да критикува туризма, щели да го линчуват. Отговарям му задочно.

Г-н Шейтанов, благодарете на алчността на съгражданите си и на комшиите си от Несебър, която изяде въздуха в тези до неотдавна толкова чаровни и мили градчета. Не знам какво можете да предложите на курортистите, след като кислород не можете да им предложите. Тази тяхна алчност правеше драстично впечатление още преди 20 години и е достатъчно човек да сравни цените на квартирите в онзи период със созополските, за да се убеди.

Необятната и невъзможна за засищане паст, която зейна в началото на демокрацията, направи и продължава да прави туризма, ако не невъзможен, то поне некомфортен. Не остана, г-н Шейтанов, незастроена нива в околностите ви. Посегна се на всичко, което десетилетия наред радваше като дива природа. Я ми кажете може ли някой да се полюбува днес на Райския ви залив или за да го стори трябва да посегне да отметне простряните гащи на курортистите от отсрещната сграда?

Предполагам няма да му е трудно да го направи поради специфичната гъстота на строежите. Съсипването на Райския залив вървеше с пълна пара още преди 14 години, не смея да си мисля какво е станало сега. За каква чистота на морската вода ми говорите, след като по едно време предприемачите масово заустваха обратните води на хотелите си в сами плажовете?

Вие сериозно ли смятате, че са изградени пречиствателни станции с капацитет да поемат фекалиите на мастодонти със стотици хиляди легла. Впрочем, да, нещо предлагате. Предлагате кревати по родното южно Черноморие. Само че заради един креват, какъвто убедена съм, вашите гости си имат у дома, да се бие път до морето с благородната задача да се инвестира във Вашия бизнес, ми се вижда доста несъразмерно.

Имам какво да възразя по отношение на хигиената. Свиреп обрив е най-малкото, което човек може да получи, след изкъпване в солените черноморски води. Стафилококови инфекции придобити по време на курортуване по вашите места, са особено солидни и упорити и се лекуват с години. Морската вода е здраве и винаги ще я препоръчвам, господине, при условие, че е поне относително чиста.

С цялата си простотия и родоотстъпничество, през последните три години прекарах по една седмица на родното море. Само че на север, господине. На север. Където все още има въздух, място и благотворен морски ветрец. И да, водата там беше по-скоро чиста, настаняването чудесно, а цените нормални. Посветете малко време да си отговорите на въпроса защо на Северното Черноморие не е като при вас.

Все едно са две различни държави, с граница Обзор. За Кара дере се борят, господине, а вие Райския залив си го предадохте. Пардон, продадохте. Допускам, че продължително и педантично събиране на информация може да докладва, че Гърция с над 1000-та си острова и хиляди километри крайбрежие, в крайна сметка разполага с хотелска леглова база, напълно съизмерима с нашата, която се простира на 400 километра.

Не, няма да дойда да похапна цаца за 10 лева порция от 200 грама в Созопол И тази година. Не е напук. Просто няма да ми е приятно и комфортно".

Виж коментарите (8)

Още по темата (1247):
03.01.2024 Eто това са факторите за тези рекордни горещини, които бяха отбелязани през 2023 година
17.12.2023 Данни за приходите на хотелиерите в Пловдив
30.11.2023 Най-предпочитаните дестинации у нас от европейците
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).