Петър Тодоров: Служителите от "Гранична полиция" са героите на тази година

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
10:37 / 22.12.2022
2034
На 22 декември служителите на Главна дирекция "Гранична полиция“ честват своя професионален празник. На тази дата се навършват 135 години от обнародването на първия у нас Закон за пограничната стража.

В знак на почит в 10:00 часа бяха положени венци пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг полицаи в градинката при църквата "Св. Седмочисленици“, предава репортер на Sofia24.bg.

"Честит празник на колегите от гранична полиция. Нека да отдадем своето уважение и благодарност на хилядите колеги от Гранична полиция, които са героите на тази година и времето назад също, което е изключително тежко за тях с риск на живота и здравето си - те охраняват границата на България, границата на ЕС. Нека да отдадем почит към тези достойни мъже и да сведем глави за колегите, които за съжаление, изпълнявайки служебния си дълг, загубиха живота си", коментира пред журналисти Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Случаят край Трън с обгорелите тела на трима мъже

"МВР проверява всички действия и сигнали, има образувано и досъдебно производство, има назначени множество експертизи, които ще се произнесат за причината, характера на нараняванията и ще бъде установена причината за смъртта", коментира Тодоров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).