Петко Стрелеца от Лясковец: Единствен в света се бих с 50 барети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:37 / 08.04.2023
4073
Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Петко Петков от Лясковец, който уби баретата Емил Шарков, се жалва от имотна мафия и се хвали, че единствен в света се е бил с 50 командоси.

Мъжът, който сам се нарича Петко Стрелеца, изпрати пространно писмо от затвора в Ловеч до вестник "Телеграф“ с воплите си. На плика под адресите на подателя и получателя е написал "много важно!!!“ и "много спешно!!!“.

Историята

На 14 март 2014 г. барикадиралият се в дома си на ул. "Капитан дядо Никола“ в Лясковец мъж стреля по атакуващи командоси от СОБТ, при което уби Емил Шарков и рани няколко негови колеги. Акцията бе за изземване на оръжията на Петков след сигнал на директора на близкото училище, че Петков се заканва на деца с оръжие в ръка.

Раздвижване около дома на мъжа го накарало да се усети, че нещо предстои и на следващата сутрин посрещнал баретите с огън. В престрелката той бе ранен, но оцеля. Великотърновският окръжен съд призна Петков за виновен за опит за убийство на петима полицейски служители и убийството на Емил Шарков. Той бе признат за виновен и за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях. Петков получи доживотен затвор без право на замяна, трябва да плати 380 000 лв. кръвнина – по 100 000 лв. на съпругата, дъщерята и майката на Шарков, и 80 000 лв. на баща му. Петков дължи и 33 814 лв. разноски по досъдебното производство, 329 лв. разноски по съдебното дело, както и 15 600 лв. държавна такса по наложеното обезщетение. Присъдата бе потвърдена от горните инстанции.

Перчене

"Аз съм единствен в света, който съм се бил с 50 барети с автомати и съм останал жив, жив, спасих и майка ми на 85 г. от сигурна смърт, че по нас изстреляха над 600 патрона и гранати“, пише в писмото си до вестника Петков. Майка му Стефанка, която е очевидец на всички негови действия във фаталния ден, продължава да живее на първия етаж от голяма къща, където според запознати все още личат следите от кръв и куршуми.

"Аз и майка ми живеем в голяма къща, в 300-годишен имот от дедите ни. Ние сме жертви на голяма имотна мафия. На 22 ноември 2010 г. лично видях как Минчеви, които живеят в нашата къща, дадоха 4 огромни подкупа, за да заграбят имота и всичко наше събирано от векове от двата ни рода, на майка ми и на баща ми“, твърди в писмото си Петко Стрелеца. Според неговите думи от 2010 до 2014 г. изпратил 200 жалби и зов за помощ до кого ли не, но никой не им помогнал.

Отвращение

Ужасяващият вид на жилището, превърнато в бойно поле, и неговата мрачна слава е една от основните причини да не може да бъде продадено въпреки няколкото проведени опита, твърдят запознати. А докато апартаментът не бъде продаден, Петков няма откъде да намери пари да плати парите, на които е осъден. От затвора той успял да прехвърли недвижимите си имоти - жилището и земеделски ниви, на свой роднина. След като това станало ясно, съдът развалил сделките, а 1/4 идеална част на жилището на първия етаж на ул. "Капитан дядо Никола“ е била обявена за продажба с начална тръжна цена 20 400 лв. Мераклии за апартамента на ужасите обаче няма.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
30.03.2014 Вкарват в психиатрия майката на стрелеца от Лясковец?
18.03.2014 Психолог за случая в Лясковец: Майката е Сивият кардинал, тя дърпа конците
18.03.2014 Дончева: В МВР има "черен списък", махат неудобните на властта
17.03.2014 Наложиха мярка "задържане под стража" в болничната стая на убиеца от
Лясковец
17.03.2014 Калин Георгиев отрече да е отменял акция срещу стрелеца от Лясковец
16.03.2014 Петко Петков: Кеф ми е да стрелям по деца!
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).