Пенсионер упои две девойки с ракия, бира, водка и червено вино, поиска си секс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:31 / 18.05.2018
10300
Районен съд – Варна осъди пенсионер за посегателство спрямо малолетно и непълнолетно момиче. В процедура на съкратено съдебно следствие 64-годишен мъж беше признат за виновен, че през месец юни 2015 г. във Варна направил опит да извърши действия за възбуждане на полово желание с малолетно момиче /престъпление по чл.149 ал.1, вр.чл.18 от НК/.

Подсъдимият беше признат за виновен и по повдигнатото спрямо него обвинение за това, че в периода от 13 до 21 юни 2015 г., в условията на продължавано престъпление, упоил с ракия, бира, водка и червено вино, две ненавършили 18-годишна възраст момичета – съответно непълнолетно на 15 години и малолетно на 13 години.  Деянието е наказуемо по чл. чл. 193, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът беше частично оправдан по обвинение в даване на парична облага и извършване на блудство с непълнолетна, занимаваща се с проституция. Той е с чисто съдебно минало.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания като определи 64-год. мъж да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият бе осъден още да заплати обезщетение на пострадалата малолетна за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).