Партийната субсидия пада до 1 лев на глас!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
08:58 / 06.06.2019
5908
Партийната субсидия да бъде по 1 лев на глас. Това реши парламентарната група на ГЕРБ по време на свое заседание. По време на сбирката са присъствали премиерът Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Както Парламентът днес ще разгледа на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за политическите партии, касаещи държавните субсидии. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание.  

От Министерски съвет предлагат прецизиране на правилата за формиране и разпределение на държавната субсидия, както и регламентиране на отношенията във връзка с прилагането на закона в предходни години. Вчера депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС заяви, че:

"Субсидиите са изчислявани правилно, така както повеляват текстовете на закона. От 2001-а година до момента тези текстове са едни и същи. От тогава насам винаги субсидиите на партиите, които имат парламентарно представяне и са преминали 1% бариерата, се изчисляват на база на общата сума, която предвидена, а тя казва, че тя се изчислява като се вземат всички действителни гласове, подадени за партиите и се умножат по 11 лева" обясни политикът от ГЕРБ.

"В този случай винаги е действал принципа на преразпределение на гласовете, подадени за онези партии и коалиции, които не са преминали бариерата. Тепърва това ще се разисква от юристите", допълни Менда Стоянова и увери, че ГЕРБ ще върнат надвзетите пари.

Виж коментарите (23)

Още по темата (112):
28.09.2020 Освободиха от наказателна отговорност член на СИК, гласувал два пъти на изборите за Европейски парламент
01.08.2019 Андрей Слабаков иска парламентът в Страсбург да бъде премахнат
26.06.2019 Нинова: Не можем да върнем парите от субсидията сега, похарчихме ги
25.06.2019 ГЕРБ първа възстанови надвзетото от партийната си субсидия
25.06.2019 Слави: Наричаха ме сатана и варварин, а сега и аятолах
21.06.2019 Комунисти, не спорете за морала на Нинова и Гергов, извинете се!
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).