ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Панирани паяци, желирани змиорки - най-отвратителните деликатеси | ||||||
| ||||||
От изсушена плът на акула до пържени паяци, прочетете, за да откриете най-лошо оценените храни в света. Нашите предци са имали някои необичайни вкусове. А и цялото животинско царство е било тяхно за вземане на проби. От най-декадентските деликатеси на средновековните кралски особи до спестяващите пари иновации от Великобритания през Втората световна война, предстои истинско нападение над сетивата. Вижте някои от отвратителните храни, които ядат хората по света: Hongeo-hoe Произхождайки от южнокорейската провинция Чола, hongeo или hongeo-hoe се състои от риба скат, която ферментира в урината си. Известно е, че тази хрущялна риба елиминира урината през кожата си, като по този начин позволява естествена ферментация, което помага да се запази. Тъй като има силна миризма, ресторантите, специализирани в hongeo, често предлагат на клиентите си опцията да държат якетата си в затворени торби и да ги напръскат с дезодорант при излизане. Paling in 't groen Този фламандски специалитет се състои от нарязана змиорка в зелен сос от бяло вино, магданоз, спанак, мента, естрагон, градински чай, копър и лимонов сок. Сервира се горещ, с малко пресен хляб или пържени картофки отстрани. Tripes à la mode de Caen Шкембе в стил Кан е популярна френска яхния, която съществува от Средновековието. Включва шкембе, микс от френски билки, подправки, волски крака, ябълково бренди, сайдер и зеленчуци. Обикновено се комбинира с варени картофи. Желирани змиорки Датиращи от 18-ти век, желираните змиорки са традиционна улична храна на Кокни. Змиорките се нарязват, варят се около половин час в билките, след което се охлаждат, когато рибата произвежда собствен желатин. Обикновено се придружават от бял пипер и оцет. Maranho е традиционно португалско ястие, произхождащо от Sertã в района на Beira Baixa. Прави се с комбинация от козе месо, чуричо, сушена шунка, ориз и мента, които се зашиват в кози стомах. Често се приготвя по време на празничния коледен период. Балут Популярна улична храна във Филипините, Камбоджа и Виетнам, балут е патешко яйце, което е оплодено, инкубирано и след това твърдо сварено. Традиционно свареният ембрион се консумира направо с черупката. Hormiga culona Тези мравки с дебело дъно са необичаен деликатес от Сантандер, Колумбия. Източник на протеини, дъното им се накисва в подсолена вода, след което се пасира и пържи. Крилцата се отстраняват на ръка. Afang супа Традиционна супа от югоизточна Нигерия, това ястие се приготвя с комбинация от листа афанг, водни листа, сушена риба, говеждо месо, лук, червено палмово масло, смлени раци и кубчета подправки. Популярно се сервира на празнични събития като сватби. A-ping - пържени паяци Град Скуон в Камбоджа е толкова заразен с паяци, че местните се адаптират и започват да ги консумират през 70-те години. A-ping, или пържени паяци, обикновено се правят с тарантули, които се панират и пържат, след което се сервират с малко пресни билки върху легло от ориз или юфка. Източник: StarsInsider |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
20:01 / 19.05.2024
Над 3000 пенсионери получиха допълнително по 200 лева
11:37 / 20.05.2024
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
10:30 / 19.05.2024
Изписаха Росица Пейчева и бебето
13:20 / 20.05.2024
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
18:27 / 19.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета