Отново! Коварни международни позвънявания набъбват сметките за телефона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
10:54 / 05.08.2018
62224
Пореден опит за измама се разобличава в социалните мрежи. Потребители алармират, че от скоро отново е влязла в действие схемата за звънене от номера от чужбина, като при вдигане, се начисляват пари и сметката ви набъбва мигновено. Позвъняванията са от страни като Словения, Чехия, Германия, а обажданията са през цялото денонощие. Най-често се касае само за обаждане, като от ответната страна се мълчи, за да се предизвика повторно позвъняване, този път от жертвата.

В схемата се прилага и просто "клипване", като целта е отново потърпевшият да набере въпросния номер. Хората се оплакват, че въпросният тормоз може да продължи с часове, ако все пак сте се усетили и не вдигнете на обаждането. Единственият начин е да си изключите телефона, съветва една от потърпевшите. Потребителите масово споделят и номерата, които ги тормозят, за да може да предпазят останалите. Освен това се чудят каква е връзката, как се избират жертвите - спрямо квартала, оператора и телефона, съобщава "Блиц".

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).