Отлично познати журналистки се завръщат в Нова тв! Мартина Ганчева напусна, Инджова с неясно бъдеще

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:50 / 10.06.2021
12510
Виктор Николаев сменя партньорката си в сутрешния блок на Нова тв. Мирослава Иванова ще води с него сутрешния блок "Здравей, България“ от 21 юни. Марина Цекова пък е новият водещ на предаването "Събуди се“ от 12 юни. Тя ще събужда зрителите всяка събота и неделя, предлагайки атрактивен тричасов формат с анализ на събитията от седмицата, вълнуващи истории и гости. 

"Радвам се, че Мира и Марина се завръщат в нюзрума. Тяхната работа е пример за обективност, безпристрастност и висок журналистически стандарт. Като водещи на "Здравей, България“ и "Събуди се“ те ще затвърдят успеха на двете предавания. Убеден съм също, че с Мира и Виктор най-силният екранен тандем в сутрешните часове ще е в ефира“, коментира Илия Дафов, главен продуцент "Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп. 

Професионалната биография на двете водещи е тясно свързана с Нова. Мирослава Иванова е лице на медията почти 20 години. Започва като част от екипа на "Здравей, България“ в първия му формат с водещ Милен Цветков. По-късно, заедно с Христо Калоферов, става негов водещ,. В медията е работила и за емблематичните предавания "Студио Нова“ и "На четири очи“. Зрителите я познават добре като водеща на съботно-неделния сутрешен блок "Събуди се“, който тя стартира през есента на 2012- а и води повече от 7 години. 

Като изявен журналист, Мирослава Иванова е заставала зад редица общественозначими каузи. Тя е дългогодишен посланик на програмата "Готови за успех“ на фондация "BCause“ и фондация "Сирак“. Носител е на отличие за висока езикова култура и опазване чистотата на българския език от Факултета по славянски филологии на СУ "Св. Климент Охридски“. През 2019 година е обявена за Жена на годината в категория "Телевизия“ в конкурса на сп. GRAZIA. Отличена е и с награда за висок професионализъм и успешна реализация в телевизионната журналистика на сп. "Business Lady“. 

"Вярвам, че се връщам у дома“ – каза Мирослава Иванова. Марина Цекова също има дългогодишен опит в Нова. Тя е работила в медията 9 години като репортер, водещ и продуцент. Преди това е трупала професионален опит в Deutche Welle в Бон, БНР и сп. L`europeo, а магията на телевизията открива като стажант в публицистичното предаване "Панорама“ на БНТ. 

Досегашната водеща на "Здравей, България“ Лора Инджова продължава своето професионално развитие в Нова Броудкастинг Груп. Мартина Ганчева се разделя с компанията по собствено желание.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).