ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Отчетоха спад на битовата престъпност с 9%
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 05.01.2015Коментари (2)1729
© Bulfoto
През изминалата година битовата престъпност е намаляла с 9%, отчете главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

"Считам, че могат да се постигнат още по-добри резултати, особено с последното преструктуриране, което предложи вътрешният министър и с връщането на полицията във вътрешността на страната. Ще изисквам и ще се надявам да постигаме по-добри резултати", подчерта той.

През 2013 и 2014 година са задържани групи за убийства, някои са в съда, други в досъдебно производство. Главният секретар отчете и много добри резултати по международния наркотрафик и каза, че има увеличение в пъти на задържаните количества кокаин и синтетични наркотици на българската територия. Хванати са над 50 тона марихуана и канабис.

"През миналата и по-миналата година имаме около 5 групи "фабрики за убийства", както ги наричаме. Някои от тях стигнаха до съдебна фаза, а други са до фаза съдебно производство. Това е един много показателен пример за противодействие, реално извеждане от среда, реално наказателно преследване на структури, които действително без оглед на позиции и човешки граници са отнели човешки живот и то през голям период от време", посочи Лазаров.

Той уточни, че имат и много добри резултати по международния наркотрафик: "Чрез интегрирания модел на противодействие на наркотрафика около 1 тон имаме задържан хероин за миналата година, което е много добро постижение. Имаме в пъти увеличение на задържаните количества и кокаин, и синтетични наркотици на българска територия, марихуаната и канабисът са над 50 тона. Това няма аналог с досегашната практика, като за 2013 бяха около 30-32 тона, за 2012 г. - са около 2 тона".

Източник: КРОСС








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Хахахах,пълен цирк,добре,че го понаучиха малко да говори,защото химията отдавна му беше претопила мозъчните клетки!Интересно,къде ли отиват всичките тези наркотици,защото само жирафите биха повярвали,че стока за милиони просто бива унищожена само и единствено в името на справедливостта и вярата в доброто!Мангалите се скъсаха да пребиват и малтретират българи в селата и малките градове,той статистика ми изкарал!Хората спряха да се оплакват дори когато ги нападат в домовете им-първо вече няма какво да им вземат мангалите,второ,хората просто свикнаха да не са защитени!Г-н Секретар,защо не развържете ръцете на полицията и да им дадете свобода да мачкат мангали,както е в САЩ,пък една година след това извадете статистика!Мангалът трябва да се трепе и пребива всекидневно,за да им страх и уважение!Права им дадохте през годините,а задължения кога!
+5
 
 
за мен се е увеличила с 500% разбит апартамент, таван, кола и 2пъти избата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: