От утре линейките ще пътуват с плакати в подкрепа на Петър Москов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:54 / 10.12.2014
3084
Медицинска федерация "Подкрепа" подкрепи позицията на здравния министър д-р Петър Москов относно решаването на проблема, свързан с насилието спрямо екипите, оказващи спешна медицинска помощ. Това съобщиха от пресцентъра на федерацията.

"Ние не приемаме твърденията на народните избраници от някои политически партии и неправителствени организации, че министър Москов етнизира проблема. Няма по-убедителни аргументи от цифрите, а те са: "от 227 от началото на годината нападения над екипи на спешна медицинска помощ, 175 са в ромски махали".

"Считаме, че безопасността и спокойствието при осъществяване на лечебно-диагностичния процес от страна на медиците от Спешна помощ трябва да се осигурява не само там, а навсякъде, където има риск от издевателства над тях. 

В този смисъл, ние сме "за" решенията на министър Москов. Като израз на нашата позиция от утре, 11 декември 2014 г., всички линейки на ЦСМП в страната ще носят обозначителен плакат".


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).