От социалното министерство към протестиращи майки: Кухи лейки!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:35 / 07.04.2016
3927
"Извинявай" от министъра не ми върши работа, аз се чувствам обидена. Не може един човек, който е там, да защитава правата ми, да се държи по подобен начин. Това заяви Ина Маринова - един от организаторите на протеста на майките на деца с увреждания, които бяха наречени "кухи лейки" от служител на министерството на труда и социалната политика вчера.

По думите на Маринова не е важно дали протестиращите майки са "кухи или запълнени лейки, но защо трябва да сме някакви, за да си търсим правата". Според нея те са просто едни граждани, които си търсят правата.

"За мен това е крайно неуважително. Ние сме просто родители, обаче имаме права, имаме проблеми. Аз няма да изляза на протест, ако всичко ни е наред", обясни тя. "Не съм се почувствала обидена, стана ми смешно. Наистина е показателно какъв ни е елитът", допълни майката.

Във включване по телефона Калфин се извини, както на организаторите, така и на всички, които са се почувствали засегнати. Той поясни, че служителят, нагрубил организаторите на протеста отговаря за сигурността и контрола в подопечното му министерство на труда и социалната политика.

"Извинявам се действително от сърце. Това е абсолютно ненормално и не е поведение, което ще допусна в министерството", каза Калфин. Той поясни, че не се е срещнал с майките, защото в сряда по закон трябвало да бъде в парламента и на Министерски съвет. "Днес ще се видя с представители на протестиращите", обеща той.

Министърът каза още, че ще бъде наложено наказание на провинилия се служител. "Има процедура, която ще бъде задействана. Подобно отношение от служители в министерството няма да допусна", заяви той.

Според Маринова извинението не е достатъчно.

Тя попита Калфин дали заради парламентарния контрол би пропуснал пътуване в чужбина, както пропуска среща с майките. По думите на майката на дете с увреждания тя не би могла да присъства на среща с министъра утре, защото няма кой да гледа болната ѝ дъщеря.

"Детето ми е със сериозни проблеми. Ние искаме лична помощ, за да можем да бъдем малко по-свободни. Аз не искам да взимам помощи. Те не са за мен - за детето са", заяви огорчената майка.

Източник: bTV


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).