Оставиха зад решетките главна счетоводителка, забърквала дрога с помощник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:14 / 31.08.2018
4411
По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража главна счетоводителка и неин съучастник за производство на пико и държане с цел разпространение на наркотици. Варненския окръжен съд определи мерки "задържане под стража“ на 36-годишния Тихомир И. и на 43-годишнатат Елица П. Двамата са привлечени като обвиняеми за производство и разпространение в съучастие на високорискови наркотични вещества. Елица е главна счетоводителка по професия и "готвач“ на пико, а съучастникът й Тихомир също бил вещ в производството на синтетични наркотици. 

Престъплението, за което са обвинени е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода“ до 8 години и глоба до 20 хиляди лева. Защитата на Тихомир И. и Елица П. посочи, че не са налице кумулативните предпоставки за определяне на най- тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража“, като и за двамата поискаха "домашен арест“.  Адвокатът на 36-годишния мъж посочи, че обвиняемият има постоянен адрес на местоживеене и макар предишните му осъждания няма доказателства, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Защита на Елица П. посочи, че тя е с чисто съдебно минало, с висше икономическо образование и постоянен адрес, като в момента работи като главен счетоводител.   

Като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени че съществува обосновано подозрение, Тихомир И. и Елица П. да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Съдебна инстанция прецени високата обществена опасност на деянието, за което двамата са привлечени в досъдебното производство. Предвид информацията, че наркотикът е бил произвеждан в домашни условия чрез материали широко достъпни на пазара, като част от него се е разпространявал извън Варна и тежкото наказание според закона, съдебният състав остави без уважение исканията на защитата. ВОС стигна до извода, че съществува реална опасност Тихомир И. и Елица П. да извършат престъпление, да се укрият и да осуетят наказателната репресия срещу себе си и им определи най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.  Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).