Оставиха в ареста Шалтера, стрелял и пребил мъж по пътя Добрич-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
08:58 / 24.08.2020
4498
Илтер Аксанов, по прякор Шалтера, остава за постоянно в ареста. Мъжът преби в индустриалната зона в Добрич шофьор и стреля по него с пистолет, припомня Нова тв.

Състоянието на пострадалия Пламен Михов се подобрява, но все още не е ясно кога ще бъде изписан от болницата. Близките му настояват за справедливост и за това нападателят да получи адекватно наказание.

"Тепърва ще се уточнява, може да има последващи обвинения с различна квалификация", коментира зам.-районният прокурор на Добрич Павел Любенов.

Иззети са гилзи и от двете места на стрелбата. Колата на Аксанов е претърсена, като в него са намерени боеприпаси и пълнител. Самият пистолет е предаден на полицията от сина на нападателя, който е непълнолетен и е бил в колата на баща си. 

"Предварителните данни сочат, че това е картечен газов пистолет, но все още нямаме експертно заключение", каза още Любенов.

Уточнява се дали оръжието е законно притежавано, извършва се автотехническа експертиза на автомобила на Пламен. Пробите на нападателя за алкохол и наркотици са отрицателни.

Пламен Михов все още е в болницата. Той е със счупен нос, комоцио и множество наранявания. Предстои да му бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза. 

На 11 декември миналата година нападателят е получил присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок за извършени 2 престъпления – увреждане на имущество и закана за убийство. Ако бъде признат за виновен, той ще трябва да изтърпи и първата си присъда.

Виж коментарите (4)

Още по темата (3):
13.10.2023 Шалтера: Най-накрая успях - току-що наръгах жена си
31.08.2020 Пребитият по пътя Добрич-Варна мъж: Нямам обяснение как звуков сигнал може да доведе до такава агресия
25.08.2020 Влошава се състоянието на Пламен, пребит от Шалтера
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).