Основният свидетел срещу Емилия Масларова се отказа от показанията си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
13:32 / 09.05.2011
3343
Основният свидетел по процеса срещу Емилия Масларова - Тодор Павлов, се отказа от показанията си, съобщи БТА.

Павлов, на когото прокуратурата е осигурила защита за три месеца, отрече почти всичко, което е казал в разпита си пред съдия преди време. Днес той заяви, че никога не е казвал, че е носил пликове с пари на Масларова, които пращал подсъдимият Венцислав Драганов.

Свидетелят поясни още, че никога не е подписвал протокола за разпита си, а след като дал показания пред съдия, никой не му дал протокола дори да го прочете. Той призна обаче, че е бил бит от двама неизвестни мъже и че все пак "имал притеснения от Венцислав Драганов", защото се карали за пари. Павлов отрече Драганов да му е отправял заплахи.

Днес Емилия Масларова заяви, че вече разполага с окончателното решение на Административния съд, което доказва, че не е нарушен Законът за обществени поръчки при ремонта за сградата за нуждите на МТСП в Стара Загора. Заради този ремонт Масларова е подсъдима по друго дело за неправомерно използвани пари от еврофондове.

На 21 април Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия социален министър за присвояване на 11 милиона лева при ремонта на социален дом в Стара Загора. Масларова е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт тя, заедно с управителя на фирма "Стара Загора 2007" и техни помагачи, са присвоили 11 млн. лева лева от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сградата. По случая са обвинени още бившият зам.-министър Димитър Димитров и бившият главен секретар на социалното ведомство Иван Пенев. Като съучастници на Масларова са посочени семейният й приятел Венцислав Драганов, чиято фирма е ремонтирала Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора, и управителят й Михаил Методиев.

От днес адвокат на подсъдимия Венцислав Драганов е Татяна Дончева. Тя определи процеса като поредния "политически", който е влязъл в съда.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (12)

Още по темата (12):
06.07.2011 Подсъдим с Масларова заплашвал свидетел по делото
11.05.2011 Втори свидетел срещу Масларова се отметна
14.07.2010 Повдигнаха обвинение на Станишев
08.06.2010 Пуснаха от ареста бившия военен министър Цонев
04.04.2010 Съдът остави в ареста Николай Цонев
04.04.2010 Съдът гледа мерките на Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус - удобно само за хора под 170 сантиметра
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).