Осмокласник вдигна на крак полицията с фалшив сигнал за атентат, публикуван във Фейсбук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:46 / 22.05.2016
12595
Фалшива тревога в Пазарджик мобилизира полиция и жандармерия. Осмокласник разпространи във Фейсбук сигнал за атентат заради забраната на бурките.

Тревожната информация на стената си във Фейсбук качва Кирил Балдев в петък. Посочва и датата и мястото. За щастие, прогнозата не се осъществява.

От полицията официално опровергаха слуха и заявиха, че е провокация и цели да създаде паника. Въпреки всичко на празника на Пазарджик навсякъде е пълно с полиция и всички знаят за заплахата. 

Кирил се оказва осмокласник от дом за деца без родители със страст към благотворителни акции.

"Говорих с БЧК и там говорихме за атентата, публикувах във Фейсбук и другата седмица ме викат на разпит в полицията, защото съм публикувал информация за атентат. Цялото общество в Пазарджик го знае това нещо, не знам какво съм направил лошо", заяви той.
Пазарджишката ромска махала "Изток" е под силно чуждо ислямско влияние. Оказва се обаче, че българските закони не предвиждат превантивни мерки на опасна радикализация отвън.

Промени в Закона за вероизповеданията точно в тази посока чакат в парламента от три месеца. Те предвиждат забрана за чужди граждани да проповядват у нас и контрол на действията и финансирането на радикални течения.

"Българските вероизповедания трябва да бъдат българки вероизповедания", каза депутатът Васил Антонов, който е вносител на законопроекта.

"Австрия прие закон, в който се казва, че свободното придвижване на средства и литература трябва да бъде поставен под контрола на държавата", коментира юристът Стефан Стойков.

"Това е насочено срещу проникването на активисти на "Ислямска държава" в българските религиозни общности", коментира доц. Милен Михов, преподавател по история и народен представител.

На промените в закона се разчита да развържат ръцете на властите за по-строги превантивни действия спрямо смятани за опасни активисти на религиозни групи.

Въпреки че от МВР опровергаха слуха и заявиха, че това е само опит за провокация, полицейското присъствие на униформени, жандармерия, цивилни и на кучета в Пазарджик продължава през целия ден.

Източник: bTV


Виж коментарите (5)

Още по темата (28):
29.11.2019 Жена с бурка шокира читател! Той: Виждаха й се само очите!
14.10.2016 Заради новоприет закон oтменят забраната за носене на фереджета в Пазарджик
30.09.2016 Решено: Забраниха бурките на публични места в България
04.08.2016 Глоби за 2400 лв. за носене на бурки наложени в Пазарджик за 3 месеца
28.07.2016 Духовни водачи: Забраната на мюсюлманското облекло щеше да доведе до ответна реакция
15.06.2016 Парламентът прие закона срещу бурките
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).