Още два нови ЖП превозвача получиха лиценз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 12.10.2008
1389
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи два нови национални жп лиценза за извършването на железопътни товарни транспортни услуги на „Газтрейд" АД и на „Унитранском" АД. Документите са издадени по европейски формат за кандидатстване и провеждане на процедурата. Сегашните процедури са първите, които минават през всички етапи на новите европейски изисквания.

"Днешният ден е добър за българския железопътен транспорт, защото продължават действията за създаване на конкурентна среда в него", заяви в петък Мутафчиев и допълни: "Това дава възможност за либерализиране на пазара и за конкурентна регулация на цените. Убеден съм, че в процеса на сертифициране и двете компании са доказали на българския регулаторен орган - ИА "Железопътна администрация", че отговарят на всички условия, които изисква европейското законодателство. Тези лицензи им дават възможност да оперират по българската железопътна мрежа, но и да бъдат равнопоставени превозвачи в ЕС."

Въвеждането на европейски формат на разрешителни документи се извършва съгласно препоръката на ЕК по транспорт от 7 април 2004 г. Те се издават в съответствие с Директива на Съвета 95/18/ЕО за лицензиранe на железопътни предприятия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).