Осемкратен рали шампион на България влиза в политиката

Автор: Гено Петров
Коментари (3)
15:39 / 12.10.2021
5201
Бившият автомобилен състезател Димитър Илиев обяви в профила си във фейсбук, че се влиза в политиката. Той ще бъде водач на листата на "Продължавамe промяната" в Кърджали. Ето какво написа в профила си във фейсбук осемкратният шампион в българския рали шампионат. 

Скъпи приятели, станах на 46 години и ще ви излъжа, ако ви кажа, че съм доволен от ситуацията в България.

Ще ви излъжа, ако кажа, че съм се примирил с несправедливостта и с разрухата, с безхаберието и корупцията, която е заразила и разболяла целия ни обществено-политически организъм, и която, подобно на тежко протичаща КОВИД инфекция, е поставила обществото ни на изкуствено дишане. Както в пандемията, така и в политиката има “вирусоносители", които заразяват политическото ни тяло, а последствията са не с месеци, а с години и десетилетия.

И също като коронавируса, който непрекъснато мутира в нови варианти, за да може да се разпространява, така и тези политически "вирусоносители“ си променят формата и вида, методите и приказките, промъкват се оттук и оттам, поразяват различни системи и правят всичко само и само да оцелеят и да продължат да заразяват. Политическите вируси разчитат, че измъченият и вечно лъган народ до такава степен е изгубил преценката си и доверието си във всичко, свързано с държавата, че ще се откаже да търси политическа ваксинация. Обратното - ще се уплаши и ще я избягва така, както избягва и медицинската ваксинация…

Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не се питам дали аз самият направих достатъчно, или съм поредният мрънкалник. Отдавах се на много благородни каузи, помагах на много хора и това донякъде потискаше чувството ми на политическа безпомощност, усещането, че блатото е толкова голямо, а аз - толкова малък, че абсолютно нищо не зависи от мен.

Но всъщност зависи. Човек не може да промени живота на всички, но може да промени живота на няколко, които - след като са получили - на свой ред да дават и да променят чужди животи. Блатото няма да изчезне отведнъж, но може да бъде пресушено стъпка по стъпка, като всяка следващата стъпка става по-голяма, по-важна и по-задружна.

Знаете ли, в моя спорт най-големият враг е страхът и неувереността. Уплашиш ли се, разколебаеш ли се - ще катстрофираш. Често си мисля, че и за народите няма по-голям враг от страха. От десетилетия нашият държавен “автомобил" се кара от шофьори, които летят по нанадолнището без да знаят как се държи волана.

Ако пък знаят, престъпният им ум и алчността им са толкова силни, че вместо да изберат добър маршрут и да ни превозят безопасно от точка А до точка Б, те предпочитат да откраднат първо горивото, после резервната гума, акумулатора, а накрая са готови да разглобят двигателя и да го разпродадат на части. А ние страхливо си кротуваме, защото не подозираме, че - за разлика от автомобилите - държавите рядко катастрофират изненадващо и внезапно, с оглушителен трясък. Не, в държавите се случват много малки катастрофи, които водят неусетно към голямата катастрофа. Започва се с повреда в морала, после се поврежда справедливостта, оттам повредите се разпространяват.

Ще ви излъжа, ако ви кажа, че бъдещето ни е безопасно и сигурно. То е точно толкова безопасно и сигурно, колкото са и нашите пътища. Но не трябва да спираме да се опитваме да променим и пътищата, и шофьорите. Не трябва да се отказваме. Трябва да ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА.

Но тъй като аз никога не лъжа, няма да го направя и сега! Скъпи приятели, след поканата на моят добър приятел Иван Христанов, реших да се включа в движението "Продължаваме Промяната". Вече никой не вярва на обещания и въпреки това аз искам да направя едно обещание… Не на вас, приятели, а на себе си… Искам да си обещая, че ще запазя това, което е целият ми живот, това, което е най-ценно за мен. Името ми. Искам да си обещая, че, нагазвайки в блатото, вонята може да ме опръска и изцапа, но името си ще пазя чисто докрай. След разговори с Кирил Петков и Асен Василев, приех да съм водач на листата на “Продължаваме промяната" в Кърджали, а в листата за Перник ще съм на четвърто място.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).