Оранжев код в Пловдив предупреждава за обилни валежи и гръмотевици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:56 / 11.06.2013
3557
Оранжев код за обилни валежи и гръмотевици е обявен в 10 области на страната. Това става ясно от справка в сайта на НИМХ към БАН. Потенциално опасно ще е времето в областите Пловдив, Велико Търново, Габрово, Монтана, Враца, Ловеч, София-град, Благоевград, София-област и Пазарджик. В 10 области е обявен жълт код за валежи и гръмотевици - Видин, Плевен, Русе, Стара Загора, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Хасково. 

Днес в сутрешните часове ще има разкъсана облачност, на места от запад намаляваща до предимно слънчево. Още преди обяд отново ще започне да се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни, по-късно през деня и през нощта в Западна и Централна България, интензивни валежи, на места с количества до 50-60 л/кв.м. Ще се развият гръмотевични бури. Очакват се градушки. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН. 

Максимални температури - между 23° и 28°. На места в Източна България, където само в отделни райони ще превали и прегърми, и ще духа слаб югоизточен вятър, дневните температури ще достигнат 30°-31°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни преди обяд и през нощта. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури - между 19 и 24°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие е около 14°, по южното - около 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, главно в часовете около обяд и след обяд; интензивни ще са преваляванията по-късно през деня и през нощта. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите върхове от югозапад, който привечер ще започне да се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 12°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месец юни и ще продължи да се понижава.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).