Опростяват процедурата по признаване на висше образование в чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 14.12.2011
3611
Правителството одобри промени в Наредбата за държавните изисквания за признаване на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни висши училища. Целта на промените е да се приведе нормативната уредба в съответствие с последните редакции на Закона за висшето образование.

За процедурата по признаване на придобито висше образование в чужбина за нуждите на пазара на труда, както и досега, отговаря министърът на образованието, младежта и науката чрез Националният център за информация и документация (НАЦИД). Тя ще бъде определена в правилниците на съответните висши училища и на НАЦИД.

Процедурата по признаване на предходно образование обаче ще се организира от висшето училище у нас, в което студентът смята да продължи обучението си. НАЦИД ще подпомага ВУЗ-овете с информация за статута на образователните институции, издали документите за завършен период на обучение, за установяване автентичността на документите, оценяване на съответствието на данните от дипломата с държавните изисквания в България и т. н.

В 30-дневен срок от датата на вземане на решение за признаване или отказ от признаване на висше образование, висшето училище изпраща в НАЦИД на хартиен и електронен носител информация за взетото решение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).